collectieOnderhoud


 

Als u nieuwe schoenen heeft gekocht wilt u deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Met het juiste onderhoud en verzorging kan dit.

 

Maar ook oudere schoenen kunnen er weer als nieuw uit zien. Naast het verzorgen van reparaties in eigen werkplaats kunnen wij uw schoenen ook voor u onderhouden.

 

Wilt u uw schoenen zelf onderhouden? Volg dan de onderstaande instructies.

REINIGEN

Voordat u uw schoenen gaat verzorgen, dienen deze grondig gereinigd te worden. Afhankelijk van het materiaal kunt u dit op verschillende wijzen doen. Voorzie uw schoenen voordat u begint van houten schoenspanners. De spanners zorgen ervoor dat uw schoenen hun vorm behouden en trekken vocht uit uw schoenen. Zand en licht vuil kunt u bij suède en/of nubuck reinigen met een speciale suède/nubuck borstel. Heeft u vlekken op uw schoenen? Dan kunnen zowel suede/nubuck als leder en textiel gereinigd worden met een schoenshampoo. Deze wast u in en spoelt u af met water. Laat uw schoenen vervolgens op een koele donkere plek drogen. Wanneer uw schoenen helemaal droog zijn bent u toe aan de volgende stap: het voeden van het materiaal. 

VOEDEN

De meeste schoenen binnen onze collectie zijn gemaakt van leder. Omdat leder een natuurlijk product is moet dit gevoed worden om te zorgen dat het materiaal soepel blijft en niet uitdroogt. Glad leder kan gepoetst worden of met ledervet onderhouden worden. Lakleder heeft juist een vetvrije creme nodig. Metallics, suède en nubuck kunnen worden ingespoten met een verzorgende spray.

BESCHERMEN

Nu u uw schoenen heeft gereinigd en gevoed zien ze er weer als nieuw uit! Maar dat wilt u natuurlijk ook zo houden. Daarom is het belangrijk om de schoenen te behandelen met een beschermende spray. Deze spray zorgt ervoor dat uw schoenen water- en vuilafstotend zijn. Om de beschermende werking te behouden dient de spray elke 2 weken te worden aangebracht.

Heeft u vragen over het onderhoud van uw schoenen? Neem uw schoenen dan vooral mee naar de winkel voor een vrijblijvend advies.